English
Недвижимость

Тематика статей

Новости rss

Екстренная консультация при задержаниях ТЦК и СП (военных комисариатов)
Нужна екстренная консультация, задержания ТЦК и СП, военных комисариатов, адвокат ТЦК, ТЦК адвокат, юрист ТЦК и СП, юрист ТЦК , ТЦК та СП?
Приглашаем адвокатов в партнерство. Коворкинг для адвокатов в разных города. Международная юридическая сеть
Наша компания предоставляет возможность адвокатам работать удаленно или в своем регионе, не переживая за наличие клиентов, предоставляя возможность принимать клиентов в центре вашего города по мере необходимости.
Курс правовой самозащиты. Правовая самооборона
Правовая самозащита, адвокат Евсютин, правовая самооборона, курс правовой самозащиты адвоката Евсютина, самооборона
Если Вас задержали
Если вас задержали сотрудники правоохранительных органов по подозрению в совершении преступления у вас есть право на защиту, вы можете осуществлять самостоятельно или привлекая адвоката.
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождения проектов
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождение проектов United interntional Partners (Единые международные Партнеры)
Адвокат профессия. Юристом теперь может быть каждый

Адвокат – это профессия, требующая от её обладателя, высокого уровня образования, интеллекта и жизненного опыта. Достигаются и приобретаются такие качества, в результате всего жизненного пути и профессиональной деятельности самого адвоката. Но ты тоже можешь научиться себя защищать.

Адвокат о вопросах проблемной недвижимости Донбасса на радио "Вести"

О недвижимости, юрист по недвижимости, юрист о недвижимости, как выбрать недвижимость, покупка недвижимости, адвокат по недвижимости. Купить недвижимость правильно.

Навчальний курс: Правовий самозахист в умовах воєнного стану, правовий самозахист, правова самооборона, курси з права Україна
Назва курсу: "Правовий самозахист в умовах воєнного стану" 1. Визначення воєнного стану та його наслідки для громадян. 2. Права та обов'язки громадян під час воєнного стану. 3. Як поводитись під час затримання, обшуку та арешту. 4. Як правильно вести себе під час допиту та інтерогації. Як звернутись до адвоката та отримати правову допомогу безоплатно. 5. Як звернутись до правоохоронних органів та суду у разі порушення прав.
Посилення відповідальності військових. Зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці. Це проект № 8271
Увольнение c воинской службы студентов, призванных на службу в время действия военного положения
По поводу увольнения студентов, призванных на службу в время действия военного положения. Пока им уволиться просто так не возможно. То есть они не подлежат призыву, но если уже попали на службу, то уволится на основании обучения не могут. Изменить ситуацию может законопроект о внесении изменений в статью 26 Закона Украины "О воинской обязанности и военной службе", в части увольнения студентов, ассистентов-стажеров и аспирантов.
Архив новостей

rss2email
Новости



Статьи

АДВОКАТСКАЯ ПРАКТИКА / Статьи

E-mail:  [email protected]

Єдиний реєстр адвокатів України. ЩОДО ВИТЯГУ З ЄДИНОГО РЕЄСТРУ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ

ЩОДО ВИТЯГУ З ЄДИНОГО РЕЄСТРУ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ

Сьогодні серед адвокатів спостерігається незрозумілість щодо необхідності предʼявлення ним роздрукованого витягу з ЄРАУ, виданого радою адвокатів регіону, та їх дій при недупусках  до захисту по кримінальним провадженням на піставі непредʼявленнями вказаного документу слідчим та суддям. Багато адвокатів звертаються з розʼясненням цієї ситуації до Асоціації адвокатів України та Асоціації правників України.

Вважаємо за необхідне висловити свою позицію з цього приводу.

Так, відповідно до норм діючого Кримінального процесуального кодексу України (ч. 2 статті 45) захисником не може бути адвокат, відомості про якого не внесено до Єдиного реєстру адвокатів України або стосовно якого у Єдиному реєстрі адвокатів України містяться відомості про зупинення або припинення права на зайняття адвокатською діяльністю.

Відповідно до Прикінцевих положеннь КПК України цей Кодекс набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування, крім частини другої статті 45 цього Кодексу, яка вводиться в дію через рік після створення Єдиного реєстру адвокатів України;

Відповідно до відомостей з сайту Національної ассоціаціїї адвокатів України: «Єдиний реєстр адвокатів України (ЄРАУ) створено 16 січня 2013 року. З 16 січня 2013 року ЄРАУ почав функціонувати.» http://unba.org.ua/erau/

Тобто з 17.01.2014 року адвокати, відомості про яких не внесено до Єдиного реєстру адвокатів України або стосовно якого у Єдиному реєстрі адвокатів України містяться відомості про зупинення або припинення права на зайняття адвокатською діяльністю не можуть бути захисниками по кримінальних провадженнях.

Відповідно до Порядку ведення єдиного реєстру адвокатів україни, затвердженного рішенням ради адвокатів україни No26 від «17» грудня 2012 року, із змінами та доповненнями, внесеними Рішенням Ради адвокатів України No111 від «06» квітня 2013 року, No 149 від «01» червня 2013 року, No184 від «27» липня 2013 року, No220 від «27» вересня 2013 року:

 «Стаття 1.п. 1.1. - Єдиний реєстр адвокатів України – це електронна база даних, яка містить  відомості про чисельність і персональний склад адвокатів України, адвокатів  іноземних держав, які відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» набули права на зайняття адвокатською діяльністю, та про обрані адвокатами організаційні форми адвокатської діяльності. ...

Стаття 6. 6.1. - Рада адвокатів України і відповідні ради адвокатів регіонів за запитами правоохоронних органів, юридичних та фізичних осіб, адвокатів або інших осіб, видають витяги з ЄРАУ за правилами, встановленими цим Порядком; 6.2. Інформація, що внесена до Єдиного реєстру адвокатів України, є відкритою та доступною у режимі перегляду на офіційному веб - сайті Національної асоціації адвокатів України www.unba.org.ua; 6.3. Для цілей, передбачених чинним законнодавством України, витяг з ЄРАУ видається виключно Радою адвокатів України, або радою адвокатів регіону.»

Рішенням No 262 «Про затвердження форми бланку витягу з Єдиного реєстру адвокатів України» від «17» грудня 2013 року Рада адвокатів України вирішила затвердити форму бланку витягу з Єдиного реєстру адвокатів України, доручила Радам адвокатів регіонів за зверненням адвокатів або інших осіб забезпечити видачу витягів з ЄРАУ на затвердженому бланку, починаючи з 01 січня 2014 року;

Пунктом 4 цього рішення РАУ вирішіла: Рекомендувати адвокатам регіонів (Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя) у строк до 16 січня 2014 року отримати у відповідній раді адвокатів регіону за адресою свого робочого місця витяг з ЄРАУ роздрукований на затвердженому бланку; п. 5. - Установити, що отримані витяги з ЄРАУ на затвердженому бланку, завіряються підписом Голови РАР (РАУ), заступника Голови РАР (РАУ) або уповноваженої особи та скріплюються печаткою ради адвокатів регіону (Ради адвокатів України), і діють до 17 березня 2014 року.

Таким чином, судді, слідчі чи будь-які особи мають можливість особисто перевірити наявність данних про адвоката у ЄРАУ, роздрукувати ці відомості та використовувати їх у кримінальних провадженнях.

Будь-яких зобовʼязань адвокатів отримувати витяги з ЄРАУ та надавати іх слідчим чи суддям при захисті по кримінальним провадженням діючим законодавством не передбачено.

У звʼязку з чим недупуск адвокатів до захисту на піставі не предʼявлення ним роздрукованого витягу з ЄРАУ, виданого радою адвокатів регіону, може розцінюватися як перевищення посадовими особами своїми службовими повноваженнями та порушення права на захист підозрюваного чи обвинуваченого.

ЕДИНЫЙ РЕЕСТР АДВОКАТОВ УКРАИНЫ

РЕЕСТР АДВОКАТОВ КИЕВА

© Если источник не указан, то авторское право принадлежит сайту donadvocat.com, прямая ссылка на который обязательна при копировании или использовании любых его материалов

E-mail:  [email protected]

ПРЕСС-ЦЕНТР TV    ПОЛУЧИТЬ КОНСУЛЬТАЦИЮ ON-LINE

Вернуться к списку статей