English
Недвижимость

Тематика статей

Новости rss

Екстренная консультация при задержаниях ТЦК и СП (военных комисариатов)
Нужна екстренная консультация, задержания ТЦК и СП, военных комисариатов, адвокат ТЦК, ТЦК адвокат, юрист ТЦК и СП, юрист ТЦК , ТЦК та СП?
Приглашаем адвокатов в партнерство. Коворкинг для адвокатов в разных города. Международная юридическая сеть
Наша компания предоставляет возможность адвокатам работать удаленно или в своем регионе, не переживая за наличие клиентов, предоставляя возможность принимать клиентов в центре вашего города по мере необходимости.
Курс правовой самозащиты. Правовая самооборона
Правовая самозащита, адвокат Евсютин, правовая самооборона, курс правовой самозащиты адвоката Евсютина, самооборона
Если Вас задержали
Если вас задержали сотрудники правоохранительных органов по подозрению в совершении преступления у вас есть право на защиту, вы можете осуществлять самостоятельно или привлекая адвоката.
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождения проектов
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождение проектов United interntional Partners (Единые международные Партнеры)
Адвокат профессия. Юристом теперь может быть каждый

Адвокат – это профессия, требующая от её обладателя, высокого уровня образования, интеллекта и жизненного опыта. Достигаются и приобретаются такие качества, в результате всего жизненного пути и профессиональной деятельности самого адвоката. Но ты тоже можешь научиться себя защищать.

Адвокат о вопросах проблемной недвижимости Донбасса на радио "Вести"

О недвижимости, юрист по недвижимости, юрист о недвижимости, как выбрать недвижимость, покупка недвижимости, адвокат по недвижимости. Купить недвижимость правильно.

Навчальний курс: Правовий самозахист в умовах воєнного стану, правовий самозахист, правова самооборона, курси з права Україна
Назва курсу: "Правовий самозахист в умовах воєнного стану" 1. Визначення воєнного стану та його наслідки для громадян. 2. Права та обов'язки громадян під час воєнного стану. 3. Як поводитись під час затримання, обшуку та арешту. 4. Як правильно вести себе під час допиту та інтерогації. Як звернутись до адвоката та отримати правову допомогу безоплатно. 5. Як звернутись до правоохоронних органів та суду у разі порушення прав.
Посилення відповідальності військових. Зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці. Це проект № 8271
Увольнение c воинской службы студентов, призванных на службу в время действия военного положения
По поводу увольнения студентов, призванных на службу в время действия военного положения. Пока им уволиться просто так не возможно. То есть они не подлежат призыву, но если уже попали на службу, то уволится на основании обучения не могут. Изменить ситуацию может законопроект о внесении изменений в статью 26 Закона Украины "О воинской обязанности и военной службе", в части увольнения студентов, ассистентов-стажеров и аспирантов.
Архив новостей

rss2email
Новости



Статьи

Инвестиции, сопровождение и разработка ИНВЕСТИЦИОННЫХ проектов / ПРАВОВОЙ КОНСАЛТИНГ (УКРАИНА) / Статьи

E-mail:  [email protected]

Додержання порядку організації розрахункових банківських операцій

Додержання порядку організації розрахункових банківських операцій

Комерційні банки на договірних умовах здійснюють розрахунково-касове обслуговування підприємств, установ, організацій і громадян шляхом виконання їхніх розпоряджень на перерахування коштів з рахунків (ст. 51 Закону "Про банки і банківську діяльність").

Кошти юридичних осіб підлягають обов'язковому зберіганню в банках, за винятком готівки в касах в межах ліміту, встановленого обслуговуючим банком. Умови розрахунково-касового обслуговування клієнтів банку відображаються у відповідних договорах.

Загальний порядок організації безготівкових розрахунків, їхні форми, документи та ін. визначені Інструкцією N 135 від 29.03.2001   Інструкція Про безготівкові розрахунки в Україні в  національній валюті".

Зазначена Інструкція встановлює загальні правила розрахунків банків, юридичних і фізичних осіб з використанням платіжних інструментів в формі: меморіального ордеру; платіжного доручення; платіжної вимоги-доручення; платіжної вимоги; розрахункового чека; акредитиву.

При цьому, слід враховувати, що використання  банківських карток і векселів, як платіжних документів регулюються іншими нормативними актами НБУ. Досить вузько і чітко визначено коло стягувачів - державний виконавець, податкові органи, і підприємства (здійснюючі примусове стягнення коштів на основі визнаних претензій), які на основі документів і в випадках, визначених законом, мають право оформляти та подавати до банку розрахункові документи на примусове списання коштів з рахунків платників.

Відповідно до цієї Інструкції банк платника приймає документи від клієнтів протягом операційного дня, час якого регламентований режимом роботи банку. Розрахунки за документами, які надійшли в банк платника протягом операційного дня, здійснюються банком в той же день.

У правому верхньому куті проставляє дата надходження цих документів. Якщо документи надійшли після закінчення часу, регламентованого банком для роботи з клієнтами, на таких документах, крім того ставиться штамп «вечірня». Дата вико­нання розрахункового документу проставляється у правому нижньому куті. Якщо дата розрахункового документу співпадає з датою проводки його банком, дата одержання його банком не проставляється.

Банк одержувача повинен зараховувати кошти на рахунки клієнтів не пізніше наступного робочого дня після одержання інформації від розрахункової палати.

У випадках, коли розрахунки здійснюються без застосування системи електронних міжбанківських рахунків, розрахункові документи підприємств доставляються в банки кур'єрською поштою (спецзв'язком) відповідно до Правил прийому, відпрацювання та доставки кореспонденції банківських установ спецзв'язком Міністерства зв'язку України. Нормативні строки обігу розрахункових документів, відповідність за перевищення строків їх обігу та ін. викладені в Законі України "Про платіжні системи та переказ грошей в Україні" від 05.04.01р. №2346.

Згідно п.10 Інструкції №135 розпорядження стягувача про примусове списання коштів з рахунку платника, приймаються банками незалежно від наявності на них достатнього залишку коштів і виконуються ними частково в межах наявного залишку коштів, а в невиконаній сумі повертаються стягувачу.

Названа Інструкція детально регламентує порядок документообігу в банку та обов'язок перевірки докуметів.

При перевірці цього питання потрібно звернути увагу на скарги клієнтів про порушення банком нормативних строків проходження розрахункових документів, а також матеріали перевірок з цих питань, проведених органами контролю (ДПІ, НБУ).

 

© Если источник не указан, то авторское право принадлежит сайту donadvocat.com, прямая ссылка на который обязательна при копировании или использовании любых его материалов

E-mail:  [email protected]

ПРЕСС-ЦЕНТР TV    ПОЛУЧИТЬ КОНСУЛЬТАЦИЮ ON-LINE

Вернуться к списку статей