English
Недвижимость

Тематика статей

Новости rss

Екстренная консультация при задержаниях ТЦК и СП (военных комисариатов)
Нужна екстренная консультация, задержания ТЦК и СП, военных комисариатов, адвокат ТЦК, ТЦК адвокат, юрист ТЦК и СП, юрист ТЦК , ТЦК та СП?
Приглашаем адвокатов в партнерство. Коворкинг для адвокатов в разных города. Международная юридическая сеть
Наша компания предоставляет возможность адвокатам работать удаленно или в своем регионе, не переживая за наличие клиентов, предоставляя возможность принимать клиентов в центре вашего города по мере необходимости.
Курс правовой самозащиты. Правовая самооборона
Правовая самозащита, адвокат Евсютин, правовая самооборона, курс правовой самозащиты адвоката Евсютина, самооборона
Если Вас задержали
Если вас задержали сотрудники правоохранительных органов по подозрению в совершении преступления у вас есть право на защиту, вы можете осуществлять самостоятельно или привлекая адвоката.
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождения проектов
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождение проектов United interntional Partners (Единые международные Партнеры)
Адвокат профессия. Юристом теперь может быть каждый

Адвокат – это профессия, требующая от её обладателя, высокого уровня образования, интеллекта и жизненного опыта. Достигаются и приобретаются такие качества, в результате всего жизненного пути и профессиональной деятельности самого адвоката. Но ты тоже можешь научиться себя защищать.

Адвокат о вопросах проблемной недвижимости Донбасса на радио "Вести"

О недвижимости, юрист по недвижимости, юрист о недвижимости, как выбрать недвижимость, покупка недвижимости, адвокат по недвижимости. Купить недвижимость правильно.

Навчальний курс: Правовий самозахист в умовах воєнного стану, правовий самозахист, правова самооборона, курси з права Україна
Назва курсу: "Правовий самозахист в умовах воєнного стану" 1. Визначення воєнного стану та його наслідки для громадян. 2. Права та обов'язки громадян під час воєнного стану. 3. Як поводитись під час затримання, обшуку та арешту. 4. Як правильно вести себе під час допиту та інтерогації. Як звернутись до адвоката та отримати правову допомогу безоплатно. 5. Як звернутись до правоохоронних органів та суду у разі порушення прав.
Посилення відповідальності військових. Зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці. Це проект № 8271
Увольнение c воинской службы студентов, призванных на службу в время действия военного положения
По поводу увольнения студентов, призванных на службу в время действия военного положения. Пока им уволиться просто так не возможно. То есть они не подлежат призыву, но если уже попали на службу, то уволится на основании обучения не могут. Изменить ситуацию может законопроект о внесении изменений в статью 26 Закона Украины "О воинской обязанности и военной службе", в части увольнения студентов, ассистентов-стажеров и аспирантов.
Архив новостей

rss2email
Новости



Статьи

Налоговый консалтинг, оптимизация налогооблажения в Украине / ПРАВОВОЙ КОНСАЛТИНГ (УКРАИНА) / Статьи

E-mail:  [email protected]

Перевірка податковою банківської діяльності

Органи державної податкової служби в Україні відповідно до ст. 10 Закону «Про державну податкову службу в Україні» здійснюють зокрема, контроль за додержанням законодавства про податки, інші платежі, забезпечують правильність підрахунків та своєчасність надходження податків, інших платежів, здійснюють в межах своїх повноважень контроль за законністю валютних операцій, а також за наявністю свідоцтв про державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності, ліцензій, інших спеціальних дозволів на здійснення деяких видів підприємницької діяльності;

Забезпечують вжиття та своєчасне стягнення сум фінансових санкцій, передбачених законодавством, а також стягнення адміністративних штрафів за порушення посадовими особами податкового законодавства; аналізують причини та оцінюють дані про факти порушень податкового законодавства; проводять перевірки фактів укриття і заниження податків, інших платежів; подають в суди,  позови до підприємств, установ, організацій та громадян про визнання угод недійсними та стягнення в доход держави коштів, одержаних ними за такими угодами, а також про стягнення заборгованості перед бюджетом та державними цільовими фондами за рахунок їхнього майна; проводять роботу, пов'язану з виявленням, обліком, оцінкою та реалізацією у встановленому законом порядку безгосподарського майна, майна, яке перейшло за правом успадкування до держави, скарбів та конфіскованого майна.

В свю чергу і податкову слубу може перевірити або прокурор або керівництво.В такому разу співробітники поатокової теж мають право завернутися за допомогою до спеціалістів. навіть до адвокатів.

Під час перевірки в державній податковій адміністрації в районі (місті) перевірючий вивчає матеріали перевірок в установах НБУ та комерційних банках і з'ясовує такі питання;

— чи одержує податкова адміністрація від установ НБУ та комерційних банків довідки, копії документів про фінансово-господарську діяльність, одержаних доходах, видатках підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і громадян про розрахункові, валютні та інші рахунки, інформацію про наявність та обіг коштів на цих рахунках, у тому числі про ненадходження валютної виручки від суб'єктів підприємницької діяльності, та іншу інформацію, пов'язану з розрахунком та сплатою рахунок їхнього майна; проводять роботу, пов'язану з виявленням, обліком, оцінкою та реалізацією у встановленому законом порядку безгосподарського майна, майна, яке перейшло за правом успадкування до держави, скарбів та конфіскованого майна.

— чи вживаються заходи до припинення операцій платників податків, інших платежів на рахунках в установах банків у випадках відмови у проведенні документальної перевірки чи недопущення посадових осіб органів державної податкової служби до обстеження приміщень, які використовуються для одержання доходів чи пов'язаних з утриманням інших об'єктів оподаткування та ін., ненадання органам державної податкової служби бухгалтерських звітів, балансів, податкових декларацій (розрахунків), декларацій про валютні цінності, інших документів, пов'язаних з розрахунком та сплатою податків, інших платежів; коли існує реальна загроза витрачання коштів або відчуження майна, вилучення яких є єдиним засобом відшкодування збитків, завданих державі у зв'язку з неплатоспроможністю перевіряємої юридичної особи;

— чи відповідають закону заходи, вжиті до установ НБУ та комерційних банків у зв'язку з виявленими порушеннями законодавства. Зокрема, відповідно до п. 7 ст. 11 Закону «Про державну податкову службу в Україні» органи державної податкової служби мають право застосовувати фінансові санкції до установ банків, які у встановлений законом строк не повідомили про відкриття чи закриття рахунків в банках.

Законодавчо передбачена відповідальність  комерційних банків за порушення під чай здійснення операцій, пов'язаних з касовим  виконанням бюджету, нормативів відрахувань від загальнодержавних податків, зборів та інших обов'язкових платежів до Державного бюджету України і внесків до державних цільових фондів, затверджених Верховною Радою України — застосування фінансових санкцій у вигляді штрафу, що стягується до Державного бюджету України. Пунктом 2 постанови КМУ від 14.12.95 р. №1002 «Про порядок відшкодування збитків державного бюджету, що виникли внаслідок настання гарантійних випадків за іноземними кредитами, одержаними юридичними особами України під гарантії Уряду України», передбачено, що державні податкові інспекції у разі невідшкодування у місячний термін позичальником іноземного кредиту, одержаного під гарантії Уряду України, витрат державного бюджету, що виникли у зв'язку з покриттям гарантом заборгованості за цим кредитом, зобов'язані забезпечити за поданням відповідних фінансових органів за місцем знаходження позичальника стягнення з нього у безспірному порядку повної суми нездійснених у строк платежів з урахуванням пені. Крім того, до адміністративної відповідальності на підставі  ст. 11 Закону можуть бути притягнуті керівники та інші посадові особи установ НБУ та комерційних банків, які не виконують вимоги посадових осіб органів державної податкової служби.

Перевіряючий знайомиться з рішеннями, прийнятими за наслідками перевірок в банківських установах, і звертає увагу на відповідність їх закону, вжиття заходів до реального стягнення збитків, фінансових санкцій та штрафів, використання органом ДПІ інших заходів,  передбачених законодавством, чи своєчасно передаються у правоохоронні органи матеріали про злочинні порушення законів (крім тих, розслідування яких віднесено до компетенції податкової міліції); чи здійснюється контроль за виконанням прийнятих рішень.

[email protected] (advocat_lugansk, advocat_doneck, advocat_kiev) +38-095-858-42-62

© Если источник не указан, то авторское право принадлежит сайту donadvocat.com, прямая ссылка на который обязательна при копировании или использовании любых его материалов

E-mail:  [email protected]

ПРЕСС-ЦЕНТР TV    ПОЛУЧИТЬ КОНСУЛЬТАЦИЮ ON-LINE

Вернуться к списку статей