English
Недвижимость

Тематика статей

Новости rss

Екстренная консультация при задержаниях ТЦК и СП (военных комисариатов)
Нужна екстренная консультация, задержания ТЦК и СП, военных комисариатов, адвокат ТЦК, ТЦК адвокат, юрист ТЦК и СП, юрист ТЦК , ТЦК та СП?
Приглашаем адвокатов в партнерство. Коворкинг для адвокатов в разных города. Международная юридическая сеть
Наша компания предоставляет возможность адвокатам работать удаленно или в своем регионе, не переживая за наличие клиентов, предоставляя возможность принимать клиентов в центре вашего города по мере необходимости.
Курс правовой самозащиты. Правовая самооборона
Правовая самозащита, адвокат Евсютин, правовая самооборона, курс правовой самозащиты адвоката Евсютина, самооборона
Если Вас задержали
Если вас задержали сотрудники правоохранительных органов по подозрению в совершении преступления у вас есть право на защиту, вы можете осуществлять самостоятельно или привлекая адвоката.
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождения проектов
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождение проектов United interntional Partners (Единые международные Партнеры)
Адвокат профессия. Юристом теперь может быть каждый

Адвокат – это профессия, требующая от её обладателя, высокого уровня образования, интеллекта и жизненного опыта. Достигаются и приобретаются такие качества, в результате всего жизненного пути и профессиональной деятельности самого адвоката. Но ты тоже можешь научиться себя защищать.

Адвокат о вопросах проблемной недвижимости Донбасса на радио "Вести"

О недвижимости, юрист по недвижимости, юрист о недвижимости, как выбрать недвижимость, покупка недвижимости, адвокат по недвижимости. Купить недвижимость правильно.

Навчальний курс: Правовий самозахист в умовах воєнного стану, правовий самозахист, правова самооборона, курси з права Україна
Назва курсу: "Правовий самозахист в умовах воєнного стану" 1. Визначення воєнного стану та його наслідки для громадян. 2. Права та обов'язки громадян під час воєнного стану. 3. Як поводитись під час затримання, обшуку та арешту. 4. Як правильно вести себе під час допиту та інтерогації. Як звернутись до адвоката та отримати правову допомогу безоплатно. 5. Як звернутись до правоохоронних органів та суду у разі порушення прав.
Посилення відповідальності військових. Зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці. Це проект № 8271
Увольнение c воинской службы студентов, призванных на службу в время действия военного положения
По поводу увольнения студентов, призванных на службу в время действия военного положения. Пока им уволиться просто так не возможно. То есть они не подлежат призыву, но если уже попали на службу, то уволится на основании обучения не могут. Изменить ситуацию может законопроект о внесении изменений в статью 26 Закона Украины "О воинской обязанности и военной службе", в части увольнения студентов, ассистентов-стажеров и аспирантов.
Архив новостей

rss2email
Новости



Статьи

Налоговый консалтинг, оптимизация налогооблажения / ПРАВОВОЙ КОНСАЛТИНГ (МЕЖДУНАРОДНЫЙ) / Статьи

E-mail:  [email protected]

Примусове стягнення податків.

Примусове стягнення податків.

Узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена платником податків протягом десяти календарних днів визнається сумою податкового боргу, яка підлягає стягненню.

а) податкові вимоги та податкові повідомлення.

Важливі питання дотримання чинного законодавства при надісланні платникам податків податкових повідомлень та податкових вимог. При цьому слід зосередити увагу на своєчасності направлення та обґрунтованості відкликання податкових повідомлень та податкових вимог, а також дотримання Порядку направлення органами державної податкової служби України податкових повідомлень платникам податків, затвердженого наказом ДПА України №253 від 21.06.01 і Порядку направлення органами державної податкової служби України податкових вимог платникам податків, затвердженого наказом ДПА України №266 від 03.07.01 р.

б) податкова застава.

Необхідно звернути увагу  на те , що відповідно до пункту 8.3. ст.8  Закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", податковий орган зобов'язаний безоплатно зареєструвати податкову заставу в державному реєстрі застав нерухомого майна за умови строку дії такої податкової застави більш як десять календарних днів.

Платники податків, активи яких знаходиться в податковій заставі, розпоряджаються цими активами з обмеженнями, передбаченими пунктом 8.6. ст.8 Закону . Для здійснення операцій , передбачених пунктом 8.6.1, необхідно отримати попередню згоду податкового органу. Для узгодження таких операцій призначається податковий керуючий, повноваження якого визначені Положенням про призначення, звільнення та компетенцію податкового керуючого, затвердженого наказом ДПА України №312 від  02.08.01 р.

В ході вивчнення матеріалів адвокатам необхідно визначити обґрунтованість приписів про заборону вчинення операцій. 

Необхідно також перевірити підстави зупинення податкової застави,  їх відповідність  положенням  пункту 8.7.1 ст.8 Закону.

 в) адміністративний арешт активів.

Адміністративний арешт активів платника податків є виключним способом забезпечення можливості погашення його податкового боргу. Процедура його застосування визначається ст.9 Закону та Порядком застосування адміністративного арешту активів платника податків, затвердженого наказом ДПА України №386 від 25.09.01р.

Арешт активів може бути застосовано лише за підстав, передбачених пунктом 9.1.2. Закону України "Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами". Арешт активів може бути повний або умовний .

При проведенні перевірок слід звернути увагу на такі питання:

-         належне оформлення протоколу про адміністративний арешт активів;

-         прийняття рішення про арешт активів у 24 - годинний строк, передбачений пунктом 9.3.2. Закону, а також прийняття такого рішення належною особою та в межах граничного строку, передбаченого Законом;

-         своєчасність продовження строку арешту активів у судовому порядку (пункт 9.3.3 Закону);   

-         дотримання обмежень щодо застосування  арешту активів, передбачених пунктом 9.3,8 Закону;

-         дотримання процедури опису активів;

-         обґрунтованість зупинення арешту активів, тобто наявність підстав, передбачених пунктом 9.5 Закону.

г) продаж активів, що перебувають в податковій заставі.

У разі, коли заходи по погашенню податкового боргу не дали позитивного результату , податковий орган здійснює за платника податків та на користь держави заходи щодо залучення додаткових джерел погашення узгодженої суми податкового боргу шляхом стягнення коштів , що перебувають у його власності , а за їх недостатності - шляхом продажу інших активів такого платника податків.

При проведенні перевірок слід звернути увагу на наступні питання:

 -         дотримання початкового строку для стягнення коштів та продажу інших активів (тридцять днів після другої податкової вимоги), передбаченого пунктом 10.1.1. Закону;

-         дотримання черговості продажу активів;

-         дотримання порядку продажу активів , передбаченого пунктом 10.2.1 Закону.

-         дотримання вимог про оприлюднення інформації про склад активів платника податків , призначених для продажу (пункт 10.3. Закону);

-         обґрунтованість скасування рішення про продаж активів.

[email protected] (advocat_lugansk, advocat_doneck, advocat_kiev) +38-095-858-42-62

© Если источник не указан, то авторское право принадлежит сайту donadvocat.com, прямая ссылка на который обязательна при копировании или использовании любых его материалов

E-mail:  [email protected]

ПРЕСС-ЦЕНТР TV    ПОЛУЧИТЬ КОНСУЛЬТАЦИЮ ON-LINE

Вернуться к списку статей