Русский
The real estate

Article`s themes

News rss

Emergency consultation, detentions of TCC and SP, military commissariats, TCC lawyer, TCC lawyer, TCC and SP lawyer, TCC lawyer, TCC and SP
Do you need emergency consultation, detentions of TCC and SP, military commissariats, TCC lawyer, TCC lawyer, TCC and SP lawyer, TCC lawyer, TCC and SP?
We invite lawyers to join the partnership. Kovorkin for lawyers in different cities. International legal network
Our company provides the opportunity for lawyers to work remotely or in their region, without worrying about the availability of clients, providing the opportunity to receive clients in the center of your city as necessary.
Legal self-defense, lawyer Alexander Yevsiutin, legal self-defense, legal self-defense course of lawyer Yevsiutin, self-defense
Legal self-defense, lawyer Alexander Yevsiutin, legal self-defense, legal self-defense course of lawyer Yevsiutin, self-defense
If you are detained by law
If you are detained by law enforcement officers on suspicion of committing a crime, you have the right to a defense, you can carry out it yourself or with the help of a lawyer.
Lawyer profession. Now anyone can be a lawyer

A lawyer is a profession that requires its owner to have a high level of education, intelligence and life experience. Such qualities are achieved and acquired as a result of the entire life path and professional activity of the lawyer himself. But you can also learn to protect yourself.

Lawyer (advocate) Mr. Oleksandr Yevsiutin on issues of real estate problem on the radio "Vesti"

About real estate, a real estate lawyer, a lawyer about real estate, how to choose real estate, buying real estate, a real estate lawyer. Buy real estate in Kiev correctly.

Training course, Legal self-defense in conditions of martial law, Legal self-defense, legal self-defense, courses on Ukrainian law

Name of the course: "Legal self-defense under martial law"

1. Definition of martial law and its consequences for citizens.

2. Rights and obligations of citizens during martial law.

3. How to behave during detention, search and arrest.

4. How to properly behave during questioning and interrogation. How to contact a lawyer and get legal assistance free of charge.

5. How to apply to law enforcement agencies and the court in case of violation of rights. 

Dismissal from military service of students called up for service during martial law

Regarding the release of students called up for service during martial law.

So far, it is simply impossible for them to free themselves. That is, they are not subject to conscription, but if they have already entered the service, they cannot be released on the basis of training.

The draft law on amendments to Article 26 of the Law of Ukraine "On Military Duty and Military Service" regarding the dismissal of students, trainee assistants and graduate students can change the situation.

Statement on temporary protection of citizens of Ukraine in Portugal
Statement on temporary protection of citizens of Ukraine in Portugal
The Economic Security Bureau was headed by the head of the State Fiscal Service

The Economic Security Bureau was headed by the head of the State Fiscal Service Vadim Melnik.
Earlier, Melnik served in the tax police for more than 14 years.

News archive

rss2email
News



Articles

Адвокат по СЕМЕЙНЫМ делам / LAWYER PRACTICE / Articles

E-mail: [email protected]

ПРО УСУНЕННЯ ПЕРЕШКОД У СПІЛКУВАННІ З ДИТИНОЮ

ПРО УСУНЕННЯ ПЕРЕШКОД У СПІЛКУВАННІ З ДИТИНОЮ ТА ЇЇ ВИХОВАННІ, ТА ВИЗНАЧЕННЯ СПОСОБУ УЧАСТІ У ВИХОВАННІ ДИТИНИ ТА СПІЛКУВАННІ З НЕЮ

 Відповідно до ст. 141 СК України мати, батько мають рівні права та обов'язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою. Розірвання шлюбу між батьками, проживання їх окремо від дитини не впливає на обсяг їхніх прав і не звільняє від обов'язків щодо дитини. Участь одного з батьків у вихованні дитини та підтриманні родинних зв'язків забезпечується державою.

Відповідно до ч.1та 2 ст. 15 Закону України «Про охорону дитинства» дитина, яка проживає окремо від батьків або одного з них, має право на підтримання з ними регулярних особистих стосунків і прямих контактів. Батьки, які проживають окремо від дитини, зобов'язані брати участь у її вихованні і мають право спілкуватися з нею, якщо визнано, що таке спілкування не перешкоджатиме нормальному вихованню дитини.

Згідно зі ст.ст. 150, 151 СК України батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини. Батьки мають переважне право перед іншими особами на особисте виховання дитини та право обирати форми та методи виховання, крім тих які суперечать закону, моральним засадам суспільства.

Згідно зі ст. 153 СК України мати, батько та дитина мають право на безперешкодне спілкування між собою, крім випадків, коли таке право обмежене законом.

Відповідно до вимог статті 157 СК України  питання виховання дитини вирішується батьками спільно. Той із батьків, хто проживає окремо від дитини, зобов'язаний браги участь у її вихованні і має право на особисте спілкування з нею. Той із батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкодити тому із батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, якщо таке спілкування не перешкоджає нормальному розвиткові дитини.

Згідно зі ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства» виховання в сім'ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки, зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний і моральний розвиток. Виховання дитини має спрямовуватися на розвиток її особистості, поваги до прав, свобод людини і громадянина, мови, національних історичних і культурних цінностей українського та інших народів, підготовку дитини до свідомого життя у суспільстві в дусі взаєморозуміння, миру, милосердя, забезпечення рівноправності всіх членів суспільства, злагоди та дружби між народами, етнічними, національними, релігійними групами.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України опіка та піклування встановлюються з метою забезпечення особистих немайнових і майнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров'я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов'язки.

Відповідно до ст. 56 ЦПК України органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Відповідно до ст. 23 Закону України Про місцеві державні адміністрації місцева державна адміністрація у тому числі вирішує  питання  щодо захисту особистих і майнових прав та інтересів дітей,  а також  вживає  інших  заходів щодо  соціального  захисту  дітей,  віднесених  до  її компетенції законом.

Відповідно до п.п. 1.3, 1.4 Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім'ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України N 34/166/131/88 від 26.05.99  органами, які приймають рішення щодо опіки і піклування, є  районні,  районні  в  містах  Києві  та  Севастополі   державні адміністрації,  виконавчі  комітети  міських,  районних  у містах, сільських, селищних рад. Безпосереднє  ведення  справ  щодо  опіки  і піклування покладається  у  межах  їх  компетенції  на  відповідні  відділи й управління  місцевої державної адміністрації районів, районів міст Києва  і  Севастополя,  виконавчих комітетів міських чи районних у містах рад.

Відповідно до п. 1.7 вказаних вище Правил органи  опіки та піклування відповідно до покладених на них завдань та розподілу повноважень між структурними підрозділами відповідних управлінь і відділів місцевої державної адміністрації розглядають спори,  пов'язані  з   вихованням   неповнолітніх дітей.

Відповідно до ст. 19 Сімейного кодексу України у випадках, передбачених цим Кодексом, особа має право на попереднє звернення за захистом своїх сімейних прав та інтересів до органу опіки та піклування.

Стаття 158 Сімейного кодексу України встановлює, що за заявою матері, батька дитини орган опіки та піклування визначає способи участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї. Рішення про це орган опіки та піклування постановляє на підставі вивчення умов життя батьків, їхнього ставлення до дитини, інших обставин, що мають істотне значення. Рішення органу опіки та піклування є обов'язковим до виконання. Особа, яка ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому з батьків, хто проживає окремо від дитини.

© If the source is not specified, the copyright belongs to the site donadvocat.com, a direct link to that is required for copying or using of any materials.

Support of immigration for study, work and life
Protection in all government and law enforcement agencies
International consulting for Eastern and Western  Europe, South Asia, America, Africa 
The representation of foreigners in universities, immigration, border and customs services, embassies

 +38 (050) 477-63-83 (WhatsApp)




To get back to the list of articles