English
Недвижимость

Тематика статей

Новости rss

Екстренная консультация при задержаниях ТЦК и СП (военных комисариатов)
Нужна екстренная консультация, задержания ТЦК и СП, военных комисариатов, адвокат ТЦК, ТЦК адвокат, юрист ТЦК и СП, юрист ТЦК , ТЦК та СП?
Приглашаем адвокатов в партнерство. Коворкинг для адвокатов в разных города. Международная юридическая сеть
Наша компания предоставляет возможность адвокатам работать удаленно или в своем регионе, не переживая за наличие клиентов, предоставляя возможность принимать клиентов в центре вашего города по мере необходимости.
Курс правовой самозащиты. Правовая самооборона
Правовая самозащита, адвокат Евсютин, правовая самооборона, курс правовой самозащиты адвоката Евсютина, самооборона
Если Вас задержали
Если вас задержали сотрудники правоохранительных органов по подозрению в совершении преступления у вас есть право на защиту, вы можете осуществлять самостоятельно или привлекая адвоката.
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождения проектов
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождение проектов United interntional Partners (Единые международные Партнеры)
Адвокат профессия. Юристом теперь может быть каждый

Адвокат – это профессия, требующая от её обладателя, высокого уровня образования, интеллекта и жизненного опыта. Достигаются и приобретаются такие качества, в результате всего жизненного пути и профессиональной деятельности самого адвоката. Но ты тоже можешь научиться себя защищать.

Адвокат о вопросах проблемной недвижимости Донбасса на радио "Вести"

О недвижимости, юрист по недвижимости, юрист о недвижимости, как выбрать недвижимость, покупка недвижимости, адвокат по недвижимости. Купить недвижимость правильно.

Навчальний курс: Правовий самозахист в умовах воєнного стану, правовий самозахист, правова самооборона, курси з права Україна
Назва курсу: "Правовий самозахист в умовах воєнного стану" 1. Визначення воєнного стану та його наслідки для громадян. 2. Права та обов'язки громадян під час воєнного стану. 3. Як поводитись під час затримання, обшуку та арешту. 4. Як правильно вести себе під час допиту та інтерогації. Як звернутись до адвоката та отримати правову допомогу безоплатно. 5. Як звернутись до правоохоронних органів та суду у разі порушення прав.
Посилення відповідальності військових. Зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці. Це проект № 8271
Увольнение c воинской службы студентов, призванных на службу в время действия военного положения
По поводу увольнения студентов, призванных на службу в время действия военного положения. Пока им уволиться просто так не возможно. То есть они не подлежат призыву, но если уже попали на службу, то уволится на основании обучения не могут. Изменить ситуацию может законопроект о внесении изменений в статью 26 Закона Украины "О воинской обязанности и военной службе", в части увольнения студентов, ассистентов-стажеров и аспирантов.
Архив новостей

rss2email
Новости



Статьи

ЛИЦЕНЗИИ, разрешения (укр. - "дозволи"), согласования / ПРАВОВОЙ КОНСАЛТИНГ (УКРАИНА) / Статьи

E-mail:  [email protected]

Про порядок отримання дозволу на проведення робіт підвищеної небезпеки

Про порядок отримання дозволу на проведення робіт підвищеної небезпеки

У наш час будь-яка будівельна або виробнича діяльність виконується з використанням вантажопідіймальних машин та механізмів, кранів, поліспастів, підйомників, пресів, транспортерів, тощо та виконанням таких робіт як зварювання, роботи на висоті, розпилювання, термічне напилення тощо. Усі ці роботи та машини належать до категорії підвищеної небезпеки, тому для виконання робіт та експлуатації машин та механізмів необхідно отримати дозвіл.

Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки видається згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 1107 від 26.10.2011р.

Тож, згідно цієї Постанови строк дії дозволу 5 років, дозвіл видається Держгірпромнаглядом — на виконання робіт підвищеної небезпеки, таких як: технічний огляд, випробування, експертне обстеження, технічне діагностування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; виробництво, переробка, розподіл та застосування шкідливих небезпечних речовин 1, 2 і 3 класу небезпеки, а також аміаку, водню та продуктів розділення повітря; вибухові роботи та роботи, пов’язані з використанням енергії вибуху; утилізація зброї, звичайних видів боєприпасів та виробів ракетної техніки, а також на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки закордонного виробництва та на застосування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Територіальним органом Держгірпромнагляду — на виконання  усіх інших робіт підвищеної небезпеки, крім тих, що зазначені вище, та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки вітчизняного виробництва. При цьому дозвіл територіальним органом видається за місцем державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи — підприємця.

Для одержання дозволу роботодавець, виробник або постачальник подає особисто чи надсилає рекомендованим листом, з описом вкладення, заяву до якої додається:

- на виконання робіт підвищеної небезпеки — висновок експертизи щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки під час виконання заявлених робіт;

- на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки — висновок експертизи щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації заявлених машин, механізмів, устаткування.

Держгірпромнагляд або його територіальний орган мають через 10 днів після подання заяви дати відповідь про отримання або відмову у дозволі, якщо відповідь не була отримана, то роботодавець має право через десять робочих днів з дня закінчення такого строку виконувати роботи підвищеної небезпеки.

Перелік робіт підвищеної небезпеки:

- Газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах.

- Переробка нафти, вуглеводневих газів і конденсату.

- Спорудження магістральних газопроводів, нафтопроводів і продуктопроводів (нафтопродуктопроводів, аміакопроводів, етиленопроводів тощо), систем газопостачання природним та зрідженим газом.

- Роботи з вироблення агломерату, коксу, розплавів чорних і кольорових металів та сплавів на основі таких металів, заготовок для прокатного виробництва, готового прокату, металевих труб і феросплавів.

- Буріння, експлуатація та капітальний ремонт свердловин під час геологічного вивчення і розробки родовищ корисних копалин.

- Зберігання балонів, контейнерів, цистерн та інших ємностей із стисненим, зрідженим, отруйним, вибухонебезпечним та інертним газом, їх заповнення, спорожнення і ремонт.

- Роботи в діючих електроустановках напругою понад 1000 В та в зонах дії струму високої частоти.

- Підземні та відкриті гірничі роботи.

- Маркшейдерські роботи.

- Роботи в колодязях, шурфах, траншеях, котлованах, бункерах, камерах, колекторах, замкнутому просторі (ємностях, боксах, топках, трубопроводах).

- Земляні роботи, що виконуються на глибині понад 2 метри або в зоні розташування підземних комунікацій чи під водою.

- Водолазні роботи.

- Роботи верхолазні та скелелазні, що виконуються на висоті 5 метрів і більше над поверхнею ґрунту, з перекриття або робочого настилу, та роботи, що виконуються за допомогою підйомних і підвісних колисок, механічних підіймачів та будівельних підйомників.

- Зведення, монтаж і демонтаж будинків, споруд, зміцнення їх аварійних частин, електропрогрівання бетону та електророзморожування ґрунтів.

- Будівництво, ремонт, експлуатація та ліквідація підземних споруд, не пов’язаних з видобутком корисних копалин.

- Лісосічні роботи, трелювання, транспортування та сплав лісу.

-. Роботи із збагачування корисних копалин.

- Зварювальні, газополум’яні, наплавні роботи.

- Обстеження, ремонт та чищення димарів, повітропроводів.

- Роботи із збереження та переробки зерна.

- Звалювання та розпилювання блоків природного каменю.

Отже, якщо Ви вирішили займатися будівельною або виробничою діяльністю Вам необхідно отримати дозвіл. Спеціалісти, які працюють у нашій компанії мають багаторічний досвід з надання консультацій та підготовки документів, необхідних для отримання дозволу. Тож, звернувшись до нас, Ви маєте можливість отримати кваліфіковану допомогу з цього питання.

© Если источник не указан, то авторское право принадлежит сайту donadvocat.com, прямая ссылка на который обязательна при копировании или использовании любых его материалов

E-mail:  [email protected]

ПРЕСС-ЦЕНТР TV    ПОЛУЧИТЬ КОНСУЛЬТАЦИЮ ON-LINE

Вернуться к списку статей