English
Недвижимость

Тематика статей

Новости rss

Екстренная консультация при задержаниях ТЦК и СП (военных комисариатов)
Нужна екстренная консультация, задержания ТЦК и СП, военных комисариатов, адвокат ТЦК, ТЦК адвокат, юрист ТЦК и СП, юрист ТЦК , ТЦК та СП?
Приглашаем адвокатов в партнерство. Коворкинг для адвокатов в разных города. Международная юридическая сеть
Наша компания предоставляет возможность адвокатам работать удаленно или в своем регионе, не переживая за наличие клиентов, предоставляя возможность принимать клиентов в центре вашего города по мере необходимости.
Курс правовой самозащиты. Правовая самооборона
Правовая самозащита, адвокат Евсютин, правовая самооборона, курс правовой самозащиты адвоката Евсютина, самооборона
Если Вас задержали
Если вас задержали сотрудники правоохранительных органов по подозрению в совершении преступления у вас есть право на защиту, вы можете осуществлять самостоятельно или привлекая адвоката.
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождения проектов
Миграция и защита бизнеса, международное масштабирование и сопровождение проектов United interntional Partners (Единые международные Партнеры)
Адвокат профессия. Юристом теперь может быть каждый

Адвокат – это профессия, требующая от её обладателя, высокого уровня образования, интеллекта и жизненного опыта. Достигаются и приобретаются такие качества, в результате всего жизненного пути и профессиональной деятельности самого адвоката. Но ты тоже можешь научиться себя защищать.

Адвокат о вопросах проблемной недвижимости Донбасса на радио "Вести"

О недвижимости, юрист по недвижимости, юрист о недвижимости, как выбрать недвижимость, покупка недвижимости, адвокат по недвижимости. Купить недвижимость правильно.

Навчальний курс: Правовий самозахист в умовах воєнного стану, правовий самозахист, правова самооборона, курси з права Україна
Назва курсу: "Правовий самозахист в умовах воєнного стану" 1. Визначення воєнного стану та його наслідки для громадян. 2. Права та обов'язки громадян під час воєнного стану. 3. Як поводитись під час затримання, обшуку та арешту. 4. Як правильно вести себе під час допиту та інтерогації. Як звернутись до адвоката та отримати правову допомогу безоплатно. 5. Як звернутись до правоохоронних органів та суду у разі порушення прав.
Посилення відповідальності військових. Зміни до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Кримінального кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці. Це проект № 8271
Увольнение c воинской службы студентов, призванных на службу в время действия военного положения
По поводу увольнения студентов, призванных на службу в время действия военного положения. Пока им уволиться просто так не возможно. То есть они не подлежат призыву, но если уже попали на службу, то уволится на основании обучения не могут. Изменить ситуацию может законопроект о внесении изменений в статью 26 Закона Украины "О воинской обязанности и военной службе", в части увольнения студентов, ассистентов-стажеров и аспирантов.
Архив новостей

rss2email
Новости



Статьи

ЛИЦЕНЗИИ, разрешения (укр. - "дозволи"), согласования / ПРАВОВОЙ КОНСАЛТИНГ (УКРАИНА) / Статьи

E-mail:  [email protected]

Законність операцій з іноземною валютою

Законність операцій з іноземною валютою

 

Відповідно до ст. 47 Закону "Про банки і банківську діяльність", ст. 5 Декрету КМУ "Про систему валютного регулювання та валютного контролю" такі операції можуть здійснюватися банком лише за наявності ліцензії, яка видається НБУ (генеральна - на весь період режиму валютного регулювання; індивідуальна - на здійснення разової валютної операції).

Уповноважені банки та інші кредитно-фінансові установи, які одержали генеральну ліцензію на здійснення операцій, пов'язаних з торгівлею іноземною валютою, мають право відкривати на території України пункти обміну іноземних валют, в тому числі і на підставі агентських угод з іншими юридичними особами.

Порядок роботи обмінного пункту визначається Інструкцією про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України та змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку" затвердженою постановою Правління НБУ від 12.12.2002р. №502, з наступними змінами. Контроль за роботою обмінних пунктів здійснюють уповноважені банки. У випадку порушення правил здійснення операцій з купівлі продажу іноземної валюти власними обмінними пунктами та пунктами-агентами уповноважений банк може бути позбавлений ліцензії НБУ на право здійснення операцій купівлі-продажу іноземної валюти.

Слід мати на увазі, що відповідно до рішення №2 від 6.07.98 р. Державної міжвідомчої експертної комісії по електронним контрольно-касовим апаратам, комп'ютерні системи, які забезпечують виконання платіжних функцій електронних контрольно-касових апаратів, визнані технічними засобами. У пунктах обміну іноземної валюти можуть застосовуватися лише комп'ютерні системи, які внесені до реєстру сертифікованих комп'ютерних систем і зареєстровані в державних податкових адміністраціях, або електронні контрольно-касові апарати відповідно до вимог Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг."

Законом «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності» передбачено, що патентуванню підлягають операції по торгівлі готівковими валютними коштами, які здійснюються суб'єктами підприємницької діяльності чи їх структурними підрозділами в пунктах обміну іноземної валюта. При цьому під пунктами обміну іно­земної валюти, відповідно до Закону, слід розуміти:

— обмінні пункти уповноважених банків, які розташовані за межами їхніх операційних залів;

— обмінні пункти інших кредитно-фінансових установ, які одержали ліцензію НБУ на здійснення операцій по торгівлі іноземною валютою;

— обмінні пункти суб'єктів підприємницької діяльності, які діють на підставі агентських угод з уповноваженими банками.               .                 

У випадках, коли суб'єкт підприємницької діяльності має відокремлені структурні підрозділи, торговий патент треба придбати окремо для кожного структурного (відокремленого) підрозділу (обмінного пункту).

Слід враховувати, що у відповідності з вимогами Інструкції НБУ з організації емісійно-касової роботи в установах банків України, не можуть бути підставою для відмови у купівлі (обміну) валюти незначні дефекти банкнот внаслідок природного зношення: забруднення, надриви, тертя, а також невеликі плями та написи, які не змінюють основних ознак платоспроможності.

Для з'ясування питань щодо додержання законодавства про операції з іноземною валютою, прокурору слід також ознайомитися з матеріалами відповідних перевірок в органах державної податкової адміністрації, обласному управлінні НБУ, органах внутрішніх справ та ін.

[email protected] (advocat_lugansk, advocat_doneck, advocat_kiev) +38-095-858-42-62

© Если источник не указан, то авторское право принадлежит сайту donadvocat.com, прямая ссылка на который обязательна при копировании или использовании любых его материалов

E-mail:  [email protected]

ПРЕСС-ЦЕНТР TV    ПОЛУЧИТЬ КОНСУЛЬТАЦИЮ ON-LINE

Вернуться к списку статей